Waarom een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid in een ruimte stijgt. In de ideale situatie ligt de luchtvochtigheid tussen de 40 en de 60 procent. Daalt de luchtvochtigheid tot onder de 40 procent, dan krijg je bijvoorbeeld last van droge ogen of een droge huid. De luchtvochtigheid in huis daalt bijvoorbeeld als je de verwarming aanzet. Met een luchtbevochtiger van Portableproducts zorg je ervoor dat de lucht in huis vocht opneemt, zodat de luchtvochtigheid weer op peil komt.

 

Als je houten meubels, vloeren of muziekinstrumenten in huis hebt, is het belangrijk dat de luchtvochtigheid op peil blijft. Een te lage luchtvochtigheid zorgt er namelijk voor dat het hout uitdroogt en uiteindelijk zelfs kan krimpen en scheuren. Dat wil je natuurlijk niet. Met een luchtbevochtiger zorg je ervoor dat jouw houten meubels niet uitdrogen. Fijn, want zo heb jij er langer plezier van. 

 

Ook planten en dieren hebben baat bij een luchtbevochtiger. Planten drogen namelijk uit als de luchtvochtigheid te laag is. Dit zorgt ervoor dat de bladeren gaan hangen en bruine randjes krijgen. En net als bij mensen is het mogelijk dat huisdieren last van hun luchtwegen krijgen. Met een luchtbevochtiger zorg je er dus voor dat jouw planten en dieren van een optimaal klimaat genieten.

 

Sfeerverlichting

De diffusers zijn voorzien van sfeerverlichting. Je kunt zelf de gewenste kleur uitkiezen of het automatisch laten afwisselen. De verlichting kan ook uitgezet worden mocht je liever geen licht willen tijdens gebruik van de aroma diffuser. De led verlichting werkt bovendien ook als de stoomfunctie uit staat, om te functioneren als nachtlamp.

 

Etherische oliën

Voordat je de lekkere geuren laat verspreiden in uw woonkamer, beautysalon, kantoor of slaapkamer, gebruik je enkele druppels etherische oliën. Het waterreservoir verspreid via een speciale techniek de heerlijkste geuren in je kamer. De nare luchten die aanwezig zijn in je slaapkamer, woonkamer of andere ruimtes verdwijnen direct! 

 

Hoeveel druppels etherische olie moeten er in een aroma diffuser?

Voor een milde geur is 5 druppels etherische olie per 100 ml water voldoende. Dit is wat de gemiddelde persoon doet. Houd jij niet van een hele sterke geur, gebruik dan gerust wat minder olie. Kies dan voor bijvoorbeeld 3 druppels per 100 ml. Houd je juist van een wat sterkere geur, doe er dan wat extra druppeltjes bij. 

 

Kortom, deze aroma diffuser is uitstekend geschikt voor het verdampen van aromatische oliën. Dit verdampen gebeurt door middel van een koude nevel. De aroma diffuser heeft een stijlvol design en kan van kleur veranderen. Dit is handmatig in te stellen. De aroma diffuser is uitstekend te gebruiken voor in huis, kantoor-, salon- of praktijkruimte.